Därför ska du anlita flytthjälp

Flytta till lägenhetNästan alla flyttar åtminstone en gång i livet. Oftast flyttar vi flera gånger, och den som redan varit med om en flytt vet hur krävande den kan vara. En del får hjälp av vänner eller familjemedlemmar, men det är inte alltid de kan ställa upp. Då kan du istället anlita en flyttfirma som kan hjälpa dig med din flytt. Visst kan du ta dig igenom flytten själv, men det finns många goda anledningar att få flytthjälp. Nedan tittar vi på några av de viktigaste!

Du skyddar rygg, knän och leder
Ibland tänker vi att en flytt är något som alla klarar av, så länge man inte kommit upp för mycket i åren. Men visste du att även unga i 20-årsåldern kan få ryggbesvär, till och med diskbråck, på grund av felaktig ansträngning av ryggen? Att bära tunga saker är inte att leka med. Om flytten dessutom innebär att alla dina saker ska flyttas ner och upp från en våning till en annan kan även knäna ta ordentligt med stryk. Något vi ofta inte tänker på är att skador på ryggens diskar kan hända plötsligt, men också gradvis. Därför är det viktigt att du tar hand om dig även om du är ung. Att be om flytthjälp är därför en ren investering i din egen hälsa.

Du kan använda RUT-avdraget
När du anlitar en flyttfirma för flytthjälp kan du använda RUT-avdraget. Det uppgår till maximalt 50 % av arbetskostnaden, vilket betyder att du betalar ett betydligt lägre pris än du kanske väntar dig. Flyttfirman kommer nämligen dra av beloppet på din slutfaktura, så du betalar inte priset du ser på flyttfirmans hemsida. Istället betalar du för priset minus RUT-avdraget. Därför kan nästan alla unna sig lyxen att anlita flytthjälp.

Du undviker onödig stress
Världen stannar inte när vi flyttar. Du behöver fortfarande åka till jobbet, ta hand om barnen, laga mat, och så vidare. Att dessutom behöva packa ihop alla dina tillhörigheter, städa bostaden och packa upp allt i det nya hemmet medför därför stor stress för många. Stress har många negativa effekter, exempelvis att kroppen utsöndrar stora mängder kortisol. Det sänker immunförsvarets förmåga att arbeta, vilket inte är särskilt positivt nu i pandemitider. Dessutom gör stress att vi blir mer lättirriterade och enklare hamnar i konflikter med andra. När du investerar i flytthjälp undviker du allt det här. Flytthjälp är därför bra både för din fysiska och psykiska hälsa.

Dina saker täcks av en försäkring
Under en flytt kan det hända att något skadas. Om du själv utför flytten är det inte säkert att du får någon ersättning för skadan. Har du istället anlitat en seriös flyttfirma faller skadan inom deras försäkring. Därför har du mycket att vinna på att anlita en professionell firma.