Var smart – välj flyttfirma med omsorg

Att flytta kan vara både jobbigt och spännande. Det är mycket jobb med en flytt. Ett helt bohag ska flyttas, olika avtal och prenumerationer ska avslutas, adress ändras och den gamla bostaden ska städas ur. Det roliga med en flytt är dock möjligheten att få en nystart. Du kanske ska börja en ny anställning på en annan ort eller börja studera vid ett universitet. Du och din partner kanske väntar tillökning och har fått tag på en större bostad eller så har barnen flyttat hemifrån och det är dags att sälja villan och flytta till en mindre lägenhet. Oavsett anledning till din flytt, är viktigt att göra en ordentlig research för att få tag på den bästa flyttfirman. Det finns nämligen en del oseriösa flyttfirmor och priserna kan variera en hel del.

Hitta bästa flyttfirman
Börja med att begära in offerter från flera olika flyttfirmor. Då får du möjlighet att i lugn och ro jämföra dessa och se vilken firma som har det bästa erbjudandet. Att ta in offerter från fyra till fem företag är inte alls ovanligt. Det finns också olika jämförelsetjänster på nätet som du kan använda. Många flyttfirmor lämnar ett timpris men du kan också fråga efter ett fast pris för hela flytten. Ett fast pris ger dig mer kontroll över slutnotan, och det kan också vara enklare att jämföra de olika offerterna om du får ett fast pris.

Du ska dock inte bara kolla och jämföra priset mellan de olika flyttfirmorna. Kontrollera också vilka försäkringar flyttfirmorna har samt att de har trafiktillstånd och en giltig F-skattsedel. Det är också viktigt att kolla vad som ingår i själva flytten. Om du har mycket ömtåliga saker eller tunga och otympliga möbler måste du berätta detta för flyttfirman. Det kan nämligen påverka priset.

Ett bra sätt att jämföra olika flyttfirmor, förutom att noggrant gå igenom deras offerter, är att kolla på deras omdömen och kundrecensioner. En flyttfirma som har många nöjda kunder känns tryggare att anlita än en firma som har många missnöjda kunder. Har du släkt eller vänner som nyligen flyttat kan du också höra av dig till dem för att se vilken flyttfirma de anlitade och hur de upplevde flytten.

Det är alltid bra att vara ute i god tid. Det ger flyttfirman möjlighet att planera flytten och göra ett riktigt bra jobb. Vissa företag kan till och med erbjuda ett bättre pris om du bokar flytthjälpen i god tid. Nu hoppas vi att du har fått många bra tips som du kan använda för att hitta och välja rätt flyttfirma. Kom ihåg att det viktigaste är att det ska kännas rätt och bekvämt för dig som kund.