Så hittar du bra flyttfirmor

När du ska flytta kan det bli aktuellt med en flyttfirma. Har man ett stort flyttlass, ska flytta långt eller helt enkelt inte har en bil så kan det ofta bli nödvändigt med flyttfirmor, men det kan också bli väldigt dyrt.

De allra flesta städer har flera flyttfirmor att välja bland och det är därför viktigt att man vet vad man ska titta efter. Du ska därför få ett par goda råd om vad du bör titta efter när du ska anlita en flyttfirma.

Viktigt att vara kräsen
De allra flesta städer har som sagt flera flyttfirmor och lite större städer kan ha väldigt många alternativ. Det är en fördel men det kan också göra det svårare att veta vilken firma man ska välja. Flera alternativ är positivt eftersom kvalitén på deras arbete och priset på det kan variera ganska kraftigt.

Välj därför inte bara den första firman du hittar, jämför istället med olika flyttfirmor och välj den som passar dina krav och din budget bäst. Det finns i många fall jämförelsesajter som du kan använda, dessa listar alla aktuella flyttfirmor för din kommun eller stad. Det kan underlätta eftersom du då slipper göra efterforskningar själv och ofta kan du få prisexempel och liknande.

Priset kan variera kraftigt
En flytt kan bli billig eller dyr beroende på vilken flyttfirma du använder. Priset kan faktiskt variera väldigt kraftigt när man jämför två liknande firmor. Det kan ha att göra med mängden personal, storlek på flyttbilen och sedan deras timpris. Det är därför väldigt viktigt att du undersöker dina behov så att du vet vad firman måste kunna erbjuda dig, exempelvis hur många personer som måste hjälpa till vid flytten.

Det finns också en möjlighet att få ned priset genom att göra en del av jobbet själv. Det är därför värt att flytta en del av sakerna själv med hjälp av exempelvis familj eller vänner. Då får du ned totalpriset på flytten eftersom flyttfirman bara måste ta en del av sakerna, exempelvis tunga och stora möbler som du inte kan flytta på egen hand.

Var tydlig inför bokningen
Innan du tar något beslut så är det viktigt att du tar en ordentlig diskussion med flyttfirman och får en offert. Då får du en bättre tydlighet kring priset och risken blir mindre att det uppstår missförstånd. Då vet du också exakt vad det hela kommer att kosta när du är färdig.

En offert är inte heller bindande så du kan ta in en offert från flera olika flyttfirmor som du känner är aktuella för jobbet. Du kan då ta den som passar dig bäst och som erbjuder det bästa priset för din flytt.